Focus Tips

wijwerkenthuis Focus Reactie plaatsen

Multitasken bestaat niet

Nee dames, het spijt me, het is een fabeltje dat wij vrouwen meer tegelijkertijd kunnen dan mannen. Je kunt namelijk als volwassene ongeveer 9 stukjes informatie (bijvoorbeeld een getal) tegelijkertijd vasthouden in je bewustzijn. Denk bijvoorbeeld aan telefoonnummers, 10 cijfers dat is nog te doen. Een ander woord voor dit bewustzijn is aandacht of focus.

Serial Tasken

Jouw onbewuste, jouw automatische piloot, kan wél veel taken tegelijkertijd uitvoeren. En dat noemen we serialtasken. Dus je kunt maar één handeling of taak met 100% aandacht en focus tegelijk uitvoeren.

Minder effectief

Wist jij dat je door te serialtasken 40% minder effectief werkt omdat je aandacht telkens wordt afgeleid? Zonde van jouw tijd en energie! Wil jij je tijd zo effectief mogelijk gebruiken zodat je meer resultaten haalt?

Tips:

Wil jij met meer focus jouw to do lijst afwerken en meer energie over hebben aan het eind van de dag? Dan kun je het beste:

  • je werk per taak of opdracht onder verdelen zodat je je alleen op deze taak of opdracht gaat concentreren tot deze (zoveel mogelijk) klaar is;
  • je tijd onderverdelen in blokken van bijv. 2 uur gevolgd door een korte pauze;
  • je telefoon op stil zetten, het liefst uit en alle meldingen op de laptop uitzetten. Uit onderzoek weten we dat als je weet dat er een mailtje binnen is gekomen of iemand jou een whatsap heeft gestuurd, je 40% minder effectief werkt omdat je onbewuste is afgeleid;
  • realistisch plannen, leg de lat voor jezelf niet te hoog. Het is een bizarre tijd, het is logisch dat je sneller bent afgeleid of wat meer moe bent dan anders;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *